Öppenvård för Kvinnor över 18 år med missbruksproblem i Örebro kommun

Lars Ulfvensjö - Föreståndare
Statsvetare, KBT-terapeut, Alkohol- och drogterapeut, MI-coach, ÅP-coach och Musikterapeut.

En kvinna som jag mötte i en behandlingsgrupp, sade en gång: "Allt jag gör idag är min framtid". Det tycker jag är en fin utgångspunkt för varje ny dag och även för varje människa som söker en förändring i sitt liv. Som alkohol- och drogterapeut använder jag evidensbaserad kunskap för att ge stöd åt denna process, men jag vet också att kunskapen som varje enskild individ besitter om sig själv och det egna livsprojektet är minst lika viktig. På Hlins hus vill vi hjälpa Dig, som bestämt Dig för att gå en ny väg, att skapa en meningsfull och ljus framtid. Vi gör det tillsammans - varje ny dag.      

Caroline Ulfvensjö -
Socionom och KBT-terapeut.

När jag var liten drömde jag om att bli skådis och världsberömd! Drömmen tog mig till estetlinjen på gymnasiet. Teater, musik, bild och dans var grejen! Klev sedan på lärarutbildningen, läste kurser i musikterapi, utbildade mig till undersköterska, sedan till socionom och KBT-terapeut. Ibland är vägarna krokiga, ibland vet man inte vart man är på väg, men med ett steg i taget kommer man fram. Nu har jag landat på Hlins hus. Hlins hus är en trygg och kreativ plats för alla de erfarenheter vi gjort i våra liv. Jag är säker på att vi kommer ha mycket roligt tillsammans! Och det är viktigt! Men vi kommer också att bege oss ner under ytan. Att våga dela tankar, känslor, oro och funderingar med andra människor är stort. Det kräver mod precis som livet. Jag kommer göra allt jag kan för att hjälpa dig att känna trygghet nog att finna det modet, och att våga drömma. Det är livsviktigt! För det är Ditt liv det handlar om på Hlins hus. Jag vill från hjärtat hälsa Dig välkommen till oss, till en spännande tid, nya vägar och tusen nya erfarenheter som jag hoppas att vi som jobbar på Hlins hus får göra med Dig!

Maria Svedenberg - Behandlingsassistent / Beroendeterapeut KBT

 

Jag har arbetat i flera år som städare på sjukhuset, inom psykiatrin. Någonstans under den tiden bestämde jag mig för att jag ville utbilda mig för att få en mer patientnära kontakt. Jag ville ha ett mer socialt arbete och bestämde mig för att söka en utbildning för att bli undersköterska med inriktning psykiatri. Jag har länge vetat att jag vill arbeta för att hjälpa just kvinnor och därför valde jag att engagera mig ideellt med våldsutsatta kvinnor på Kvinnohuset parallellt med att jag jobbade på sjukhuset. Jag trivdes väldigt bra där och därför var valet väldigt lätt när jag sedan fick möjligheten att börja jobba på Hlins hus. Då grunden i Hlins hus behandling är KBT så har jag nu även utbildat mig till Beroendeterapeut med KBT-inriktning. På Hlins hus får man vara med under resan mot ett nyktert och drogfritt liv, steg för steg se hur livet byggs upp igen. Vi jobbar för att bygga en ny och stadig grund att stå på när kvinnorna sedan är redo att gå vidare mot andra äventyr och medan vi går på den här bron över till tillfrisknandets ö skapar vi fina minnen, många skratt och får nya erfarenheter och möjligheter att utmana oss själva. Här finns en motivation till förändring och en styrka som jag aldrig sett innan och det går inte en dag på Hlins hus som man inte inspireras. Jag hoppas att du som ny deltagare ska känna dig precis lika välkommen som du är.

Vanja Ulfvensjö - Behandlingsassistent


Efter att jag genomfört mitt studieår i Arizona, USA fick jag möjligheten att arbeta extra på Hlins hus under tiden som jag slutförde min gymnasieutbildning. Mina erfarenheter och upplevelser från dessa år har lett till att jag idag utbildar mig till psykolog på Örebro Universitet medan jag fortsätter att arbeta extra på Hlins hus. Att få följa en människa från att vara i ett beroende, till att våga prova nya saker, utmana sig själv och sina rädslor, skapa goda relationer och bli starkare är helt fantastiskt och jag är väldigt tacksam att få följa med på vägen. Jag ser fram emot att få träffa dig som vill dela din resa med oss, välkommen!

Tommy Bagari -
Socionom

 

Jag arbetar med Hlins hus därför att jag vet att det är en ynnest att få vara delaktig i en resa från missbrukets yttersta konsekvenser till ett liv utan droger med bl.a. arbete, bostad och fungerande relationer med sina barn och andra närstående. Jag vill helt enkelt skapa så goda förutsättningar som möjligt för att våra deltagare ska få "Ett Gott Liv", fritt från missbruk!

Seppo Tapio Djurfeldt -
Leg. Psykoterapeut och cert. Alkohol- och drogterapeut. Erbjuder samtalskontakter/ psykoterapeutiska samtal via sitt företag till Hlins hus och Brokks hus.

http://www.behandlare.com


Mitt intresse för människors olika lösningar på livsproblem har genom åren fördjupat min egen motivation att bredda mitt kunnande, genom samtal, lyssnande och genom deltagande i förändringsprocesser. I processtänkande ges utrymme för estetiska lärprocesser, empatiskt relaterande och konstruerande av det terapeutiska rummet, vilket understödjer kognitiva reparativa strukturer. Som legitimerad PDT-terapeut arbetar jag förutsättningslöst i ett brett metodologiskt spektrum med här-och-nu situationer.

Lars Gustafsson - Präst och leg. Psykoterapeut. Handleder personalen på Hlins hus och genomför grupporienterade behandlingsinsatser med deltagarna.

Jag är präst sedan 1994 och leg.psykoterapeut sedan 2010. Med framtiden som mål är förändringsarbete med grupper och individer en stark drivkraft hos mig!

https://lgkbt.se

Lisbeth Sörman -
Ekonom

 

Jag har arbetat med ekonomi och administration i ett antal olika branscher, men det har blivit många år inom just öppenvård, det område som Hlins hus verkar inom. Känns roligt och spännande att få vara en del av den verksamhet som nu tar form och som utgör en fin källa till vägledning, stöd och inspiration för människor i förändring.

Daisy och Milou

Milou, Daisy och Bilbo - Terapihundar

Hej! Vi är två Bichon Maltesrar och en Malshipoo som är med husse och matte på Hlins hus. Att vara med är det bästa vi vet. Särskilt gillar vi yoga och skogspromenader. När det är grupp så sover vi helst, busar med varandra eller tuggar på ett tuggben. Vi är bra på att pussas och ge tröst. Och vi lovar att allt som sägs på Hlins stannar i våra hundhjärtan. 

Bilbo


Samarbetspartners:


Frida Wirsén

Hemsida: www.fridawirsen.se
Instagram: @yogabyfrida